Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών

22/02/2023
ΕΠΑΔ

Τη δυναμική του «Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών- ΕΠΑΔ» επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας #hackathon,  που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία στελεχών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο του Hackathon, συνέβαλε στο να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα και να καταρρεύσουν στερεοτυπικές αντιλήψεις. Συγχρόνως, τόνισε ότι η στήριξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών στο μέλλον, μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία στη δυναμική που έχει αποκτήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους τα τελευταία 3.5 χρόνια.

Οι τρεις προτάσεις ξεχώρισαν  ήταν  των ομάδων:

Οι  οκτώ ομάδες και οι συνολικά πενήντα έξι  συμμετέχοντες,  οι οποίοι εκπροσώπησαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το δικηγορικό κλάδο και τους δημόσιους υπαλλήλους, συζήτησαν για την εμπειρία τους και τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, στην Αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός καινοτομίας διεξήχθη στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της «Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών» στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Το έργο του συντονισμού και της αξιολόγησης του διαγωνισμού είχε αναλάβει η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Διαδικασιών της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, ενώ στο όλο εγχείρημα σημαντική υπήρξε η συμβολή της Επικεφαλής των συντονιστών από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Με σύνθημα «Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, αλλάζουμε το κράτος» τα  στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο διαγωνισμό καινοτομίας στο άμεσο μέλλον.